Lions Club

Dobrodelni bazar Lions kluba in Rotary kluba Novo mesto

07.12.2013

\"\"/

V verjetno najlepšem mesecu v letu, za mnoge polnem pričakovanj, prazničnega veselja in zimskih radosti, prevečkrat pozabljamo, da je za mnoge to tudi najtežji mesec. Ker je prenekateri družini ob visokih življenjskih stroških in težkih razmerah težko izpolniti še tako majhno otroško pričakovanje.

Vse več dobrodelnih akcij poteka po državi, hvala bogu, ljudje še imamo občutek, da je treba in prav pomagati. Za vsak dan sproti in za naslednje, tudi nepraznične mesece. Zato sta novomeška Lions in Rotary kluba združila darove in moči in v soboto 7. decembra v novomeški Qlandii, ki je ponovno odstopila prostor za stojnice in prispevala k dobrodelnosti akcije, pripravila tradicionalni Dobrodelni bazar, na katerem sta obiskovalcem nakupovalnega središča in s tem obiskovalcem bazarja ponudila izbrane predmete, od knjig, do starin in umetnin, pa tudi praktičnih božično-novoletnih daril.

Niso bili naprodaj, pač pa ponujeni v zameno za dobrodelne prispevke, ki jih bodo v celoti namenili za šolanje nadarjenega dijaka in učencem iz socialno šibkih družin iz Novega mesta in bližnje okolice. Tudi letos se je potrdilo, da je dobrih ljudi in tudi podjetij, ki so z donacijami priskočila na pomoč, veliko, pravzaprav vse več. Z uspehom dobrodelne akcije so Lionsi in Rotarijanci zelo zadovoljni, še bolj veseli bodo v prihodnjih dneh otroci in njihovi starši, ki tudi v pustem januarju in spomladanskih mesecih ne bodo imeli skrbi ali bodo zmogli otrokom zagotoviti šolanje, malice, šole v naravi… ali ne. Vsem skupaj in vsakemu posebej za dar iskrena hvala. Verjamemo, da bodo to pomoč otroci in dijaki prepoznali kot vrednoto in zrasli v odgovorne ter poštene odrasle, ki bodo morda kdaj lahko pomagali tudi drugim.

http://www.lokalno.si/2013/12/12/107808/aktualno/Novomeska_Lions_in_Rotary_kluba_zdruzila_darove_in_moci/
http://www.vaskanal.com/novice/novice/19662-uspesno-zdruzila-moci.html
http://www.dolenjskilist.si/2013/05/31/98227/novice/dolenjska/Jutri_v_Qlandiji_dobrodelni_bazar/

Scroll to Top