Lions Club

Dobrodelni spust po reki Krki

21.06.2022

Preteklo soboto smo novomeški Lionsi, skupaj z Občino Straža ter Rafting klubom Gimpex Straža, pripravili spust po reki Krki za otroke iz socialno ogroženih družin.

Zbrali smo se pri Osnovni šoli Vavta vas in se skupaj z otroci ter njihovimi spremljevalci pod vodstvom Klare Magič Luneai iz Mladinskega društva Luna in sonce podali proti Krki. 

Vse zbrane je na začetku nagovoril Andrej Petkovič, tokratni vodja dobrodelnega spusta, jim predstavil pot in predal najbolj pomembne informacije, da je spust potekal varno. Otroci so se nato hitro preoblekli in pripravili za vstop v vodo. Sprva so jih krmarji, odlični raftaši, bivši ali aktualni tekmovalci iz lokalnega kluba, poučili, kako ravnati z vesli in kako postopati v raftu, kaj kmalu pa so se vsi skupaj v 5 raftih podali do Špringerjevega travnika v Zalogu. Nadebudni novi raftaši so hitro osvojili tehniko veslanja ter se podali novim dogodivščinam naproti – iz daljave je odmevalo njihovo enotno \”1, 2, 3…\”, s čimer so si dajali takt in s tem smelo veslali proti cilju. 

Tam jih je ob njihovem prihodu čakala prigarana okrepčitev, paketi presenečenja in obilica dobre volje s strani Klare ter njenih prijateljev, ki so otroke animirali s plesnimi in gibalnimi igricami, seveda pa ni manjkalo vragolij na vodi – voženj po toboganu, voženj s SUP-i, skakanja ter plavanja ter drugih igrivosti v organizaciji otroških umov in src.

Veseli smo, da smo lahko otrokom pričarali nepozabno doživetje na gladini reke Krke in poskrbeli za nekaj uric brezskrbnega igranja in vragolij, to je namreč tisto kar nas žene naprej in zaradi česa tudi tako radi sledimo in uresničujemo naše poslanstvo – da Pomagamo!

hvala za vso pomoč pri izvedbi ponovno vsem že omenjenim in vsem, ki ste kakorkoli pomagali pri organizaciji ter izvedbi tega dogodka.

Prijetne počitnice vam želimo!

Scroll to Top