Lions Club

Novomeški Lionsi na dobrodelni jadralni regati

13.06.2014

\"\"/

Vsako leto, že od 2010, tudi letos, se naši jadralski zanesenjaki udeležujejo jadralne regate, poimenovane “Lions rally”. Gre za humanitarni projekt Lions kluba Konjice in združuje jadralske zanesenjake, ki želijo jadralske veščine in užitke deliti s kolegi iz slovenskih Lions klubov na druženjih v Dalmaciji in na ta način prispevati k promociji jadranja ter izvedbi humanitarnih projektov Lions kluba Konjice.

Regatna polja se spreminjajo, potekajo pa v akvatorijih Zadra, Biograda, Šibenika in letos Splita. Naša ekipa sestavljena iz šestih članov LK Novo mesto in treh simpatizerjev, se več ali manj nespremenjena udeležuje regate že četrto leto zapored. S krmarjem Gorazdom Medletom, letos je krmar kar predsednik, se vedno borimo za najboljša mesta.

Poleg dveh posamičnih zmag smo regato končali skupno kot tretji leta 2010, šesti 2011, zadnji dve leti pa smo osvojili drugo mesto. Prijetno druženje na dobro organizirani regati je tema razgovorov skozi celo leto in po zaključku smo si vedno enotni, da pridemo tudi naslednje leto. Humanitarno jadralske dneve organizira tudi LK Vrhnika.

Morda se poizkusimo tudi na tej regati z obstoječo ali celo novo posadko.

Scroll to Top