Lions Club

PLAKAT MIRU 2015

09.05.2015

\"\"/

Lions klub Novo mesto že več kot desetletje sodeluje pri natečaju »Plakat miru«, ki ga vsako leto na drugo temo razpisuje mednarodna Lions organizacija, in sicer z namenom spodbuditi otroke od 11. do 13. leta starosti k razmišljanju o miru. Naslov letošnje akcije je \”Mir, ljubezen in razumevanje\”. 

Tudi pri natečaju Plakat miru smo eden od uspešnejših klubov, tu pa gre zahvala predvsem mentoricam in mentorjem na osnovnih šolah in seveda avtoricam in avtorjem, učenkam in učencem. V šolskem letu 2014/2015 se je našemu povabilu na že 27. natečaj Plakat miru odzvalo 6 osnovnih šol iz Dolenjske in Bele krajine. Zbrali smo 52 likovnih del mladih ustvarjalcev.  

Med 24-imi finalisti iz vse Slovenije, ki so se srečali na prireditvi v Izoli, so bili v ožjem izboru tudi plakati učencev z Dolenjske in iz Bele krajine. Prav vse ustvarjalce, ki so se odzvali na razpis našega kluba, pa bomo spoznali na zaključni prireditvi na razstavi v Novem mestu, v Qlandii, (vhod B), v sredo, 20. maja  ob 17:00.

TOPLO VABLJENI!

Razstavili bomo vse plakate naših mladih ustvarjalcev in pripravljamo posebno likovno delavnico, na kateri bomo ustvarjali na velikanski plakat miru, ki ga bomo nato kot pomnik míru izobesili v Qlandii. V kratkem kulturnem programu bodo nastopili učenci Osnovne šole Center iz Novega mesta.

Scroll to Top