Lions Club

Plakat Miru 2016

06.01.2016

\"\"/

Med 24-imi finalisti iz vse Slovenije je tudi letos izbrano likovno delo iz našega konca države. Avtorica tega dela je EVA ŠUBIC iz Osnovne šole Bršljin, njena mentorica pa Vilma Petelin. 

Vsako leto Lions klub Novo mesto, skupaj z drugimi lions klubi z vsega sveta sponzorira mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o svetu. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju. Izmed vseh del, ki se zberejo na koncu natečaja je izbranih 24 del, ki predstavljajo delo več kot 350.000 otrok iz vsega sveta. Število vseh otrok, ki v natečaju pa je po grobi oceni vsaj deset-krat večje. Vsak plakat se ocenjuje glede na izvirnost, umetniški slog in tehniko ter na izražanja teme.

Letošnji – 28. natečaj nosi ime »Mir povezuje«. 
 

Kako se bo odrezala Eva Šubic na državnem izboru, vas bomo obvestili, njeno delo pa ji je že z izborom med finalne Plakate miru prineslo nagrado. 

Scroll to Top