Lions Club

Razstava PLAKAT MIRU v Qlandiji Novo mesto

20.05.2019

\"\"/

Mednarodni likovni natečaj Plakat miru z naslovom ”BODIMO PRIJAZNI” je zaključen.

Povabilu Lions kluba Novo mesto se je letos odzvalo kar 16 osnovnih šol, kjer so otroci narisali 112 plakatov miru, kar je največ doslej. 3 smo posredovali na državni izbor, dva sta bila uvrščena med najboljših 24.  

Vsako leto namreč Lions klubi iz vsega sveta v svojem lokalnem okolju sponzorirajo mednarodni likovni natečaj »Plakat miru«. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o življenju, miru na svetu, prihodnosti, ljubezni in medsebojnem razumevanju. Letošnji 31. svetovni natečaj je nosil ime “Kindness Matters” –  Bodimo prijazni. Ob podpori mentorjev in z različnimi ustvarjalnimi tehnikami otroci svoja razmišljanja predstavijo skozi likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, likovna dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju Lions klubov, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju.

Izmed vseh del, ki se zberejo na koncu na mednarodnem nivoju natečaja, je izbranih 24 del, ki predstavljajo delo več kot 400.000 otrok iz vsega sveta. Število vseh otrok, ki v natečaju sodeluje pa se ocenjuje tudi na vsaj deset-krat večje.

Vsem ustvarjalcem, ki so se odzvali na razpis Lions kluba Novo mesto, je koordinaror projekta Plakat miru v Novem mestu Vladimir Bahč podelil zahvale za sodelovanje na zaključni prireditvi v sredo, 22. aprila. Otvoritveno slovesnost so obogatili učenci Osnovne šole Center Novo mesto z glasbenimi nastopi. 

Vsem najlepša hvala in se vidimo prihodnje leto!

Scroll to Top