Lions Club

4. tradicionalni pohod na Trško goro za nakup dostavnega vozila za Donirano hrano za pomoč ljudem v stiski

21.09.2016

\"\"/

Lions klub Novo mesto iz leta v leto ponosno in z veseljem pomaga ljudem, ki iz dneva v dan bijejo bitko z boleznijo, naravo in družbo, katere del so. Sami žal ne zmorejo. 

Smo del globalne združbe ljudi, združenih v Lions Clubs International, ki ji je mar za soljudi, čez nekaj mesecev obeležujemo 100 let. 

Naša osnovna namera – pomagati ljudem, ki ne vidijo – je prerasla meje. Danes z vašo pomočjo pomagamo ljudem, ki so ovirani gibalno ali senzorno; ljudem, ki jih je prizadela naravna ujma; ljudem, ki jim delo ne zagotavlja preživetja; ljudem, ki so naše pomoči potrebni in jo sprejemajo z veliko hvaležnostjo. Da jim vsaj za trenutek polepšamo vsakdan. Iz leta v leto pripravljamo vedno nove, mnoge tudi tradicionalne dobrodelne akcije. Zbiramo denarna sredstva, oblačila, šolske potrebščine in druge stvari s katerimi priskočimo na pomoč. In več kot nas je vključenih, uspešnejši smo in lahko pomagamo več ljudem.

Naša osrednja, tradicionalna dobrodelna akcija je Dobrodelni pohod po Trški gori. Takrat združimo rekreacijo in dober namen. Vsakokrat zbrana sredstva v tej akciji in donacije ljudi in podjetij, ki jim je mar za sočloveka namenimo za točno določen namen. 

•    Leta 2013 smo takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila.«Končno sem spet dobil svoje noge. Lahko bom videl kaj več, ne le svoje sobe. Mamo bom lahko peljal k zdravniku!« je dejal ob predaji ključev. 
•    Leta 2014 smo slepemu Zlatku Cigiču kupili Braillovo vrstico. V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih NM svoje znanje deli naporej. 
•    Leta 2015 smo opremili multisenzorno sobo za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju VDC-ja Novo mesto. 

Letos pa zbiramo sredstva za dostavno vozilo, s katerim bomo še razširili in okrepili dobrodelno akcijo DONIRANA HRANA, ki smo jo skupaj z MO Novo mesto, RK, Karitasom, CSD ter trgovinami Spar in Tuš začeli to pomald. Z avtomobilom bodo lahko trije zaposleni prek javnih del, posebej za ta projekt, vsak večer po trgovskih centrih, ki darujejo Lions klubu Novo mesto, pobirali prehranske izdelke, jih vozili v razdelilnico hrane, tam primerno shranili in jih takoj naslednje jutro razdelili pomoči potrebnim posameznikom, mladim družinam, upokojencem… Že doslej skupaj pomagamo 150-im.
 

Zato, da bomo lahko skupaj pomagali čim bolj in čim hitreje se obračamo na vas. Hvaležni vam bomo za vsak vaš prispevek. Naj bo to vaš čas in prispevek na dobrodelnem pohodu, v soboto, 15.oktobra 2016 ob 10:00, ali drugačna pomoč…. Če se boste odločili za denarno obliko pomoči, lahko svoj prispevek nakažete na naš poslovni račun pri Novi Ljubljanski banki d.d., SI56 0297 0025 4707 615 s sklicem »donacija TG16«.

Že v naprej se vam iskreno zahvaljujemo in vas vabimo k prijetnemu druženju za dober namen!

Scroll to Top