Lions Club

Dobrodelni pohod, nakup dostavnega vozila in širitev projekta Donirana hrana v Novem mestu

17.10.2016

\"\"/


Novomeški Lions klub je dobrodelni pohod pripravil z namenom, da za dobrodelni projekt Donirana hrana, ki v Novem mestu teče že od 1.marca letos, kupi dostavno vozilo dacia dokker, s katerim bodo zaposleni prek javnih del vsak večer pobirali hrano po trgovskih centrih in jo naslednje jutro razdeljevali pomoči potrebnim. Odslej pa bodo hrano lahko dostavljali na dom tudi invalidom in ostarelim, ki sami ne morejo ponjo. 


Kljub dežju so načrti uspeli, namen je dosežen, dostavno vozilo smo že predali Mestni občini Novo mesto za točno ta namen. Občna je namreč od samega začetka projekt močno podprla. Za pobiranje in razdeljevanje hrane je zaposlila tri javne delavce, iz proračuna projektu vsak mesec namenja sredstva, prevzela je tudi vodenje dobrodelnega projekta v Novem mestu. Sodelujejo tudi CSD Nm, RK, Karitas, Društvo upokojencev in donatorji hrane – trgovski centri Inter Spar, Tuš in od ponedeljka 17. oktobra naprej se nam pridružuje še novomeški Mercator Hipermarket. 


Po teh treh trgovskih centrih javni delavci pobirajo prehranske izdelke, jih odpeljejo v razdelilnico hrane na Rdečem križu, ustrezno, v skladu s predpisi in standardi ravnanja s hrano uskladiščijo in takoj naslednje jutro razdelijo pomoči potrebnim. S pridružitvijo Mercatorja bomo lahko pomagali še več ljudem, doslej smo 150-im, odslej računamo hrano razdeljevati najmanj 200 pomoči potrebnim družinam in posameznikom. 

Dobrodelna sobota se je začela lepo, med oblaki se je kazalo celo sonce. Brez dežja smo zmogli do vrha, kjer so nas pockrljali s praženim krompirjem iz Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, z vrha smo se vrnili hitreje, ker vreme pokazalo, da če hočeš biti dobrodelen, se moraš spopasti tudi s kakšnimi težavami, a kot nam je uspelo, da pomoč razdeljujemo pomoči potrebnim, nam je uspel tudi pohod! V gostišču Pugelj so nam posregli golaž in polento, razvedril nas je harmonikar Gašper Kavšek, duše so pobožali pevci skupine Deci. Governer Lions distrikta 129 Gregor Pajić, župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, direktorica občinske uprave Vida Čadonič Špelič, predsednik Lions kluba Novo mesto Denis Mikec, vodja projekta Donirana hrana v LCNm Vladimir Bahč, direktorica Inter Spara Nm Jožica Šepetavc, Lionsi naših prijateljskih klubov, naši kolegi iz Rotary kluba, naši člani Lionsi in vsi pohodniki pa smo bili na koncu ne le zadovoljni, ponosni, da smo uspeli in dosegli namen. Predsednik LC Nm in vodja projekta Donirana Hrana se vsem skupaj in vsakemu posebej za njegov prispevek toplo zahvaljujeta. 

Projekt Donirana hrana pod okriljem Zveze lions klubov od leta 2013 teče po vse več mestih po Sloveniji, ta trenutek več kot 20 Lions klubov v več kot 20-ih mestih pomagal več kot 1.000 pomoči potrebnim posameznikom in družinam. Zavezali smo se, da tudi v luči prihajajoče 100 letnice Lionizma tudi dobrodelni projekt Donirana hrana še naprej širimo in pomagamo še več pomoči potrebnim. 

Scroll to Top