Lions Club

5. Dobrodelni pohod na Trško goro za slepe in slabovidne otroke

09.10.2017

\"\"/

Naša osrednja dobrodelna akcija, letos je že peta po vrsti,

je Dobrodelni pohod na Trško goro

Tokrat zbrana sredstva namenjamo slepim in slabovidnim otrokom. Kupili bomo elektronsko lupo s kamero ter prilagojene pripomočke in igrače. Lupo bo uporabljal deček z Vinice, ki je začel hoditi v osnovno šolo in mu bo ta naprava omogočila sledenje pouka. Prilagojene igrače in pripomočke pa bomo namenili centru IRIS (Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne), kjer spremljajo in skrbijo za vzgojo in izobraževanje predšolskih otrok z okvaro vida. 

Pridružite se nam v nedeljo, 22. oktobra 2017, ob 10:00 na vznožju Trške gore,

pri Gostišču Pugelj, Ždinja vas 6, Novo mesto.

Druženje s krajšim pohodom, postanki, pogostitvijo in kratkim programom ob predaji lupe traja največ 4 ure. 

Združite koristno s prijetnim, pridružite se nam!

Lions klub Novo mesto iz leta v leto ponosno in z veseljem pomaga ljudem, ki iz dneva v dan bijejo bitko z boleznijo, naravo in družbo. Sami žal ne zmorejo. Smo del globalne združbe ljudi, združenih v Lions Clubs International, ki ji je mar za soljudi, že 100 let. Lions klub Novo mesto opravlja svoje humanitarno poslanstvo že 25 let.

Danes z vašo pomočjo pomagamo ljudem, ki so ovirani gibalno ali senzorno; prizadetim v naravnih ujmah; ljudem, ki jim delo ne zagotavlja preživetja; vsem, ki so naše pomoči potrebni in jo sprejemajo z veliko hvaležnostjo. Zbiramo denarna sredstva, oblačila, šolske potrebščine in druge stvari s katerimi priskočimo na pomoč. Več kot nas, več ljudem lahko pomagamo. 

Naša osrednja, tradicionalna dobrodelna akcija je Dobrodelni pohod po Trški gori, kjer združimo rekreacijo in dober namen. Zbrana sredstva in donacije ljudi in podjetij, ki jim je mar za sočloveka namenimo za točno določen namen.


• Leta 2013 smo takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila. «Končno sem spet dobil svoje noge,« je dejal ob predaji ključev.


• Leta 2014 smo slepemu Zlatku Cigiču kupili Braillovo vrstico. V Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih NM svoje znanje deli naprej.


• Leta 2015 smo opremili multisenzorno sobo za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju VDC-ja Novo mesto.


• Lansko leto smo omogočili nakup dostavnega vozila in še okrepili dobrodelno akcijo DONIRANA HRANA, ki jo izvajamo skupaj z MO Novo mesto, RK, Karitasom, CSD ter trgovinami Spar, Mercator, Tuš in Hofer. Pomagamo že več kot 300 ljudem. 


Sredstva zbrana na letošnjem že 5. dobrodelnem pohodu po Trški gori bomo v skladu z osnovnim poslanstvom namenili za nakup elektronske lupe s kamero in za nakup prilagojenih igrač in pripomočkov za slepe in slabovidne otroke.


Zato, da bomo lahko skupaj pomagali čim bolj in čim hitreje se obračamo na vas. Hvaležni vam bomo za vsak vaš prispevek. Če se boste odločili za denarno obliko pomoči, lahko svoj prispevek nakažete na naš poslovni račun pri Novi Ljubljanski banki d.d., SI56 0297 0025 4707 615 s sklicem »donacija TG16«.


Že v naprej se vam v imenu članov našega kluba, Lions kluba Novo mesto, najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

»Pomagajmo skupaj«

Predsednik Lions kluba Novo mesto
Andrej Baškovič

Scroll to Top