Lions Club

Dan za zdravje in lepši jutri

03.12.2018

\"\"/

Z roko v roki je naš Lions klub skupaj z novomeškim Rotary klubom, kot že vrsto let, pripravil dobrodelni bazar v Qlandiji. Letos je bil namenjen naši največji vrednoti – zdravju. Poimenovali smo ga Dan za zdravje. V Qlandiji smo obiskovalcem predstavili pomen skrbi za zdravje, zdravniki so svetovali, merili smo krvni tlak in prikazali pravilno uporabo AED defibrilatorjev. 


Lions klub Novo mesto je skupaj z Rotary klubom, kot že vrsto let, pripravil dobrodelni bazar v Qlandiji. Letos je bil namenjen naši največji vrednoti – zdravju. Poimenovali smo ga Dan za zdravje. 


V nakupovalnem centru Qlandia v Novem mestu smo obiskovalcem stojnic predstavili pomen skrbi za zdravje, zdravniki so obiskovalcem svetovali, merili smo krvni tlak in prikazali pravilno uporabo AED defibrilatorjev. 


Izkupiček dobrodelnega dogodka in zbranih sredstev donatorjev bomo v celoti namenili za pomoč dijakom in študentu iz socialno in materialno ogroženih družin, in sicer:
~        osmim dijakov, ki ne zmorejo plačila za udeležbo na projektnem tednu,
~        dijaku, ki ne zmore plačila kompleta orodij za praktični pouk,
~        dijaku, ki potrebuje pomoč za rehabilitacijo po zdravljenju odvisnosti,
~        petnajstim dijakom, ki potrebujejo finančno pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potrebščin,
~        študentu, ki za svoj študij informatike potrebuje zmogljiv računalnik s posebno konfiguracijo, ki pa si ga zaradi izjemno slabega finančnega stanja družine sam ne zmore priskrbeti.


V zameno za prispevek za pomoč dijakom in študentu iz socialno ogroženih družin so si obiskovalci lahko na stojnicah izbrali izdelke, ki so nam jih dobrodušno namenili donatorji; to so bila domača jabolka, izdelki za higieno in nego zob, domači oreščki, bio med in marmelade, bio sokovi in drugo. 

Vsem se toplo zahvaljujemo za pomoč, takšno in drugačno, da lahko z veseljem pomagamo naprej. Tudi z vašo pomočjo bodo mladi lažje prišli do potrebne izobrazbe ter tako zrasli v odgovorne in poštene odrasle. Dobro je tisto, kar združuje in se odrazi v dobrih dejanjih.

Scroll to Top