Lions Club

Dan za zdravje v Qlandiji – 1.december 2018

20.11.2018

\"\"/

Lions klub Novo mesto, skupaj z Rotary klubom kot vsako leto ponovno pripravlja dobrodelni bazar v Qlandiji. Letos bo namenjen naši največji vrednoti – zdravju. 

Lions klub in Rotary klub že vrsto let, tudi s skupnimi akcijami, delujeta in pomagata pomoči potrebnim v našem okolju. Ena od njih je tudi akcija Dan za zdravje, ki bo potekala v soboto, 1. decembra 2018, v nakupovalnem centru Qlandia v Novem mestu. Na dobrodelnem dogodku bomo obiskovalcem predstavili pomen skrbi za zdravje , organizirali pa bomo tudi merjenje krvnega tlaka, krvnega sladkorja.  Zdravniško in medicinsko osebje pa bo prikazalo tudi pravilno uporabo AED defibrilatorjev (ob 10.00, 13.00 in 17.00). 
 

Pridružite se nam, v soboto, 1. decembra 2018 v Qlandiji Novo mesto. 

Izkupiček dobrodelnega dogodka in zbranih sredstev donatorjev bomo v celoti namenili za pomoč dijakom in študentu iz socialno in materialno ogroženih družin, in sicer:

~        osmim dijakov, ki ne zmorejo plačila za udeležbo na projektnem tednu,

~        dijaku, ki ne zmore plačila kompleta orodij za praktični pouk,

~        dijaku, ki potrebuje pomoč za rehabilitacijo po zdravljenju odvisnosti,

~        petnajstim dijakom, ki potrebujejo finančno pomoč pri zagotavljanju osnovnih življenjskih potrebščin,

~        študentu, ki za svoj študij informatike potrebuje zmogljiv računalnik s posebno konfiguracijo, ki pa si ga zaradi izjemno slabega finančnega stanja družine sam ne zmore priskrbeti.

Prireditelji dobrodelnega dogodka bomo veseli vašega sodelovanja, saj bodo mladi, tudi zaradi vaše pomoči lažje prišli do potrebne izobrazbe ter tako zrasli v odgovorne in poštene odrasle. Dobro je tisto, kar združuje in se odrazi v dobrih dejanjih.

Scroll to Top