Lions Club

Dobrodelna predstava – SLIKAR NA VASI (Tone Partljič) v izvedbi Dober dan teatra

01.02.2017

\"\"/

Dobrodelno gledališko predstavo pripravljamo. Za bršljinske osnovnošolce, oz. njihov Fond za socialno ogrožene učence OŠ Bršljin Novo mesto. Zato bo predstava prav v Osnovni šoli Bršljin, v torek, 14.2.2017, ob 18:00. 


Nastopa »Dober dan teater« iz Prečne, predstava pa nosi naslov SLIKAR NA VASI in jo je napisal Tone Partljič. Zgodba predstave je postavljena v sedanji čas, ki je poln osebnih in družbenih prevar. Gre za komedijo, ki sama po sebi ne postreže s smešnimi in komičnimi replikami, pač pa od igralcev zahteva, da to storijo sami z igro. In Dober dan teater to zna. Smeha bo za 1h in 30min.

Teater bo predstavo odigral dobrodelno, mi pa bomo donirano vsoto od obiska namenili za Fond za socialno ogrožene osnovnošolce na OŠ Bršljin.

Vstopnice lahko rezervirate pri našemu lionu Denisu Jancu po mailu denis.janc@gmail.com. 

Nekaj osnovnih podatkov o Dober dan teatru: Deluje v Prečni. Pred letom 2006 je bilo obstoječe Kulturno društvo Prečna s skoraj s stoletno tradicijo, ki je edina v novomeški občini gojila gledališko dejavnost neprekinjeno. Prvi znani zapisi  segajo v leto 1927. Vse do danes so pripravili in gostovali s 67-timi predstavami.
Zaradi razmaha delovanja se je Gledališka sekcija v letu 2006 osamosvojila. V zadnjem obdobju je zaznati še večji dvig kakovosti. Dejavnost so nadgradili z avtorskimi deli njihovega režiserja Franca Pluta. Posamezna dela štejejo tudi čez 40 ponovitev po vsej Sloveniji in v tujini. Poleg celovečernih del (predvsem komedij) pa se ustvarjalci ukvarjajo še z igranjem kratkih skečev, organizacijo in povezovanje  prireditev. Posamezniki pa so sodelovali že pri nekaj filmskih projektih.

Scroll to Top