Lions Club

Slikar na vasi – gledališka predstava, ki je naslikala lepše, mirnejše in sončnejše dni osnovnošolcem iz Bršljina v Novem mestu

15.02.2017

\"\"/


Zopet je en dobrodelni dogodek za nami. \”Slikar na vasi\” (Tone Partljič) – gledališka predstava v izvedbi Dober dan teatra iz Prečne je napolnila sedeže v osnovni šoli, nasmejala zbrane in bo razvedrila prihajajoče dni socialno ogroženim učencem OŠ Bršljin, pa tudi njihove starše. 

Velika hvala gledališču, igralcem, ki so predstavo odigrali dobrodelno, in velika hvala gledalcem, ki so s prostovoljnimi prispevki pomagali osnovnošolcem. Ves zbran denar smo takoj predali ravnateljici, namenjen je posebnemu Fondu za socialno ogrožene otroke OŠ Bršljin. 


Zgodba predstave Slikar na vasi je postavljena v sedanji čas, ki je poln osebnih in družbenih prevar. Gre za komedijo, ki sama po sebi ne postreže s smešnimi in komičnimi replikami, pač pa od igralcev zahteva, da to storijo sami z igro. In Dober dan teater to zna. 

Nekaj osnovnih podatkov o Dober dan teatru: Deluje v Prečni. Pred letom 2006 je bilo obstoječe Kulturno društvo Prečna s skoraj s stoletno tradicijo, ki je edina v novomeški občini gojila gledališko dejavnost neprekinjeno. Prvi znani zapisi  segajo v leto 1927. Vse do danes so pripravili in gostovali s 67-timi predstavami.

Zaradi razmaha delovanja se je Gledališka sekcija v letu 2006 osamosvojila. V zadnjem obdobju je zaznati še večji dvig kakovosti. Dejavnost so nadgradili z avtorskimi deli njihovega režiserja Franca Pluta. Posamezna dela štejejo tudi čez 40 ponovitev po vsej Sloveniji in v tujini. Poleg celovečernih del (predvsem komedij) pa se ustvarjalci ukvarjajo še z igranjem kratkih skečev, organizacijo in povezovanje  prireditev. Posamezniki pa so sodelovali že pri nekaj filmskih projektih.

Scroll to Top