Lions Club

Dobrodelni bazar 2016 za socialno ogrožene otroke

05.12.2016 

\"\"/

Več nas je, lažje in bolj lahko pomagamo…vsako leto znova…za dobrodelni bazar v novomeški Qlandii združimo moči in dobro voljo. Prav zato nam vsako leto znova uspe. Tudi letos je. Dobrodelni bazar je znova presegel pričakovanja in znova bomo lahko pomagali socialno ogroženim otrokom pred Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. 

Člani novomeških Lionsov smo skupaj z novomeškimi Rotarijanci letos dobrodelni bazar v trgovskem centru Qlandia v Novem mestu skupaj organizirali že četrtič. Na posebnih stojnicah smo v zameno za dobrodelne prispevke ponudili vrsto daril, ki so bili na voljo vsem, ki so lahko s svojimi prispevki podpreti našo skupno dobrodelno dejavnost. Izkupiček letošnjega bazarja namenjamo Društvu za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, humanitarni organizaciji, ki svoje poslanstvo na področju socialnega varstva uresničuje predvsem z obsežnimi programi za otroke, ki so socialno izključeni. Več kot 200 otrok iz različnih družbenih skupin iz Novega mesta in bližnje okolice je vsak dan med 12. in 18. uro vključenih v tri dnevne centre, kjer jim nudijo učno pomoč, vključujejo se v socialne, športne in kulturne delavnice, na voljo jim je računalniška delavnica. In kar je najpomembnejše, imajo možnost in priložnost aktivno preživljati prosti čas.

Poleg dobrodelne note, katera nas vodi pri organizaciji tradicionalnega bazarja, je zelo pomembno sodelovanje obeh klubov, s katerim želimo pokazati, kako pomembno je skupno delo, da je v slogi moč in da skupaj lahko naredimo več. V obeh klubih smo prepričani, da tovrstne povezovalne akcije lahko dajo samo še več okolju v katerem delujemo in da so lahko dober primer zglednega sodelovanja. 

Scroll to Top