Lions Club

Plakat Miru 2017

29.11.2016

\"\"/


Plakat miru iz Novega mesta se je na državnem izboru uvrstil na drugo mesto. Avtorica tega dela je LEA ŠTUBLJAR iz Osnovne šole Bršljin, njena mentorica pa Vilma Petelin. Iskrene čestitke!


Med najboljših 25 pa se je na nivoju vse Slovenije uvrstil še Plakat miru Špele Kajtna iz osnovne šole Šentjernej pod mentorstvom Darje Kovačič. Izbira je vedno težka naj si bo na klubskem ali pa na nivoju distrikta. Lahko pa presodite tudi sami, da bi lahko bil naš plakat tudi prvi.

Sicer pa vsako leto Lions klub Novo mesto, skupaj z drugimi lions klubi z vsega sveta sponzorira mednarodni likovni natečaj »Plakat miru« v lokalnem okolju. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o svetu. Svoja razmišljanja potem otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato na nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju. Izmed vseh del, ki se zberejo na koncu natečaja je izbranih 25 del, ki predstavljajo delo več kot 350.000 otrok iz vsega sveta. Število vseh otrok, ki sodelujejo v natečaju pa je po grobi oceni vsaj deset-krat večje. Vsak plakat se ocenjuje glede na izvirnost, umetniški slog in tehniko ter na izražanja teme. 

Fotografije Plakatov miru:

– LARA ŠTUBLJAR, OŠ Bršljin Novo mesto, mentorica Vilma Petelin (2. mesto)

– ŠPELA KAJTNA, OŠ Šentjernej, mentorica Darja Kovačič (uvrščena med prvih 25)

– zmagovalka na nivoju slovenskega distrikta: Sara Movrin, Maribor 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top