Lions Club

Dobrodelni pod jadri 2024 – za pomoč članom Društva Sonček

Od 15. do 18. maja 2024 je Lions klub Novo mesto ponovno dokazal svojo predanost dobrodelnosti in pomoči tistim, ki to najbolj potrebujejo. Navtičen dogodek “Dobrodelni pod jadri” je bil nepozaben in poln čudovitih doživetij predvsem pa kot je že v tradiciji, dobrodelno obarvan.

Na dogodku je sodelovalo 29 udeležencev na štirih jadrnicah. Osnovni namen pa je bil zbiranje sredstev za “Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, ki deluje že od leta 1983. Društvo je nevladna, prostovoljna invalidska organizacija, ki združuje osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi, njihove svojce ter ostale člane na območju Dolenjske in Bele krajine.

Zbrana sredstva bodo namenjena ureditvi zemljišča ob hiši v kateri samostojno živi 5 oseb, članov Društva. Z donacijo jim bomo pomagali, da bodo sebi in drugim še lažje dokazali, da lahko ob podpori živijo samostojno in neodvisno življenje.

Naša jadralska avantura se je pričela v marini Dalmacija v Sukošanu od koder smo pluli proti Saliju na Dugem otoku kjer smo zaradi zelo močnega »juga« preživeli dva večera. Drugi dan smo se sprehodili po prečudovitem nacionalnem parku Telaščica, kjer smo si ogledali Interpretacijsko izobraževalni center Grpašćak in zaliv Mir. Ta naravna lepota nas je napolnila z energijo in hvaležnostjo za vse, kar imamo.

Sledila je skupna večerja z licitacijo, naslednji dan pa smo odpluli do otoka Rava in se na kratko ustavili v zalivu Mala Rava. Med potjo smo si vzeli čas za kratek postanek s kopanjem in minuto molka, s katero smo se poklonili nedavno preminulemu, velikemu podporniku kluba in soorganizatorju navtičnega humanitarnega dogodka, Josipu Willu. Njegova osebnost in čut za dobrodelnost nam bosta za vedno ostala v lepem spominu.
Povratek v Slovenijo je bil poln novih vtisov in zadovoljnih nasmehov.

Zahvala udeležencem, donatorjem in sponzorjem

Iskrena zahvala gre vsem udeležencem, ki so s svojo prisotnostjo in dobro voljo prispevali k uspehu dogodka. Posebna zahvala pa gre tudi vsem donatorjem in sponzorjem s pomočjo katerih smo z združenimi močmi uspeli zbrati dovolj sredstev, da bomo društvu Sonček lahko pomagali v predvidenih okvirjih. Vaša velikodušnost in podpora sta neprecenljivi, hvala!

Skupaj lahko ustvarimo boljši svet!

Scroll to Top