Lions Club

LC Novo mesto na tekmovanju \”Okoljska fotografija\”

03.02.2015

\"\"/

Lions Envirormental Photo Contest, mednarodno tekmovanje fotografij okolja, naravnih fenomenov, živali in rastlin. Gre za eno od akcij Lionsov na področju varovanja okolja. Skozi fotografije lahko lažje spoznamo lepote našega planeta, naše okolice, narave, ki nam daje življenje. Nastalo ogromno čudovitih utrinkov, ovekovečenih s fotoaparati, trenutkov, ki se ne bodo nikoli več ponovili. Vsaj v časovni dimenziji ne. 

Ponovno smo sodelovali. Naši člani so na tekmovanje poslali precej fotografij. 

Nekaj podatkov: 
–    Slovenski Lions Distrikt 129 se je tekmovanja prvič udeležil leta 2010, ko je zmagala fotografija Tomaža Lundra, člana LK Ljubljana Barje. Fotografija je bila uvrščena med 12 najboljših v svetu. In bila je uvrščena v koledar leta 2011.
–    Naslednje leto je v našem distriktu zmagala fotografija našega Liona Andreja Škrinjarja iz našega kluba, LC Novo mesto. In bila je uvrščena v koledar leta 2012.
–    Leta 2012 smo tekmovali s fotografijo našega člana Marka Gorjupa.

Po dveh letih brez te akcije Lions Enviormental Photo Contest, smo letos znova sodelovali. Od prispelih fotografij bila je izbrana fotografija Blue Flower, ki jo je ovekovečil Dejan Skrt. 

In objavljamo nekaj fotografij naših članov.  

Scroll to Top