Lions Club

Pomagali smo tetraplegiku Gregorju

13.06.2014

\"\"/

»LIONS KLUB NOVO MESTO NA POHOD ZA ZA POMOČ TETRAPLEGIKU GREGORJU«
Novomeški Lions klub je vremensko čudovito soboto 19.10. 2013 izkoristil za dobrodelni triurni pohod po Trški Gori. Tokrat se je približno 120 članov kluba odločilo zbrati denarno pomoč za nakup prilagojenega avtomobila 27-letnemu fantu, ki ga je usoda prikrajšala za normalno gibanje.
»V organizaciji dobrodelnosti smo se to leto, to jesen namenili pomagati mladeniču, ki ga je zla usoda priklenila na invalidski voziček, ima pa kot tetraplegik toliko gibalnih sposobnosti, da lahko vozi prilagojen avto.
Stari avto, ki ga ni več ubogal, je uspel prodati za nekaj stotakov, ki jih zdaj skrbno čuva kot nastavek za novo nabavo. V lions klubu smo spoznali njegovo tiho željo, se povezali z Društvom paraplegikov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja in zdaj skupaj iščemo možnosti, da bi Gregorju to željo, predvsem pa tudi potrebo pomagali uresničiti.
Radi bi mu pomagali do še vedno rabljenega vozila, ki pa bi kljub temu vsaj nekaj let služilo opisanim potrebam.
Vse smo povedali. Od tu dalje le še iskrena prošnja. Da bi donirali, se pravi primaknili nekaj za dober namen.«


27-LETNI TETRAPLEGIK GREGOR: »DANES SEM SPET DOBIL NOGE!«
»Zdaj bom spet lahko samostojen, pomagali ste mi spet dobiti nazaj moje noge,« je na sedežu Društva paraplegikov v Novem mestu povedal Gregor Glavan iz Žužemberka, ko mu je predsednik novomeškega Lions kluba Gorazd Medle predal ključe avtomobila, za katerega je večino denarja zbral prav Lions klub.
Zgodba 27-letnega fanta, ki mu je usoda pred 11-imi leti ob nesreči pri športni vzgoji vzela samostojnost, noge, deloma tudi roke, je ganila več kot 120 ljudi, ki so oktobra lansko leto prav za Gregorja šli na dobrodelni pohod na Trško goro. Njegovo in finančno stanje njegovih sorodnikov mu namreč ni omogočalo nakupa solidnega avtomobila, ki bi mu bil vsak dan v pomoč. Zbran denar in denar donatorjev je Lions klub v celoti namenil Gregorju, ki si je izbral avto, ki so mu ga predelali tako, da ga kljub svoji invalidnosti lahko upravlja.
In Gregor se je ob predaji ključa enoprostorskega avtomobila Citroen, v katerem bo dovolj prostora tudi za njegov voziček, ganjen toplo zahvalil vsem, ki so mu pomagali do, kot pravi, novih nog. In dobrodelnim pohodnikom obljublja, da bo na eno prvih poti z avtomobilom starše odpeljal tja, kamor so drugi šli zanj peš, k cerkvi na Trško goro.

http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=185230
http://www.dolenjskilist.si/2014/03/06/111931/novice/dolenjska/Gregor_Moj_avto__moje_druge_noge/
http://svet24.si/clanek/531e0189864d8/hudo-bolni-gregor-iz-zuzemberka-uresnicil-svoje-sanje
http://www.vaskanal.com/novice/novice/20218-lionsi-gregorju-predali-avto-.html
http://www.radiokrka.com/poglej_clanek.asp?ID_clanka=190436

Scroll to Top