Lions Club

Projekt »Plakat miru 2012/2013«

13.06.2014

\"\"/

Druženje smo zaključili s kosilom, na katerem je vodja projekta Vladimir Bahč prisotne povabil k sodelovanju  pri projektu 2013/14.  


Lions klub Novo mesto z izletom zaključil natečaj »Plakat miru«

Lions klub Novo mesto že več kot desetletje sodeluje pri natečaju »Plakat miru«, ki ga vsako leto na drugo temo razpisuje mednarodna Lions organizacija, in sicer z namenom spodbuditi otroke od 11. do 13. leta starosti k razmišljanju o miru.

V šolskem letu 2012/2013 se je našemu povabilu na natečaj odzvalo 9 osnovnih šol iz Dolenjske in Bele krajine. Zbrali smo prek 50 likovnih del mladih ustvarjalcev. Po zelo dobri uvrstitvi plakatov na nacionalni ravni smo v avli Zdravilišča Šmarješke Toplice pripravili razstavo 18 izbranih del (med katerimi sta bila iz vsake sodelujoče šole po dva plakata). Razstava je bila zelo obiskana in deležna navdušenja ter pohval obiskovalcev.

Lions klub Novo mesto je v torek, 24. septembra 2013, za zaključek natečaja »Plakat miru« v obdobju 2012/2013 organiziral izlet v Kostanjevico na Krki in Šentjernej za vse mentorje in 18 nagrajenih učencev. V Kostanjevici na Krki smo si ogledali Galerijo Božidarja Jakca. Predstavili so nam zgodovino nekdanjega samostana, v katerem je danes Galerija Božidarja Jakca s številnimi stalnimi in gostujočimi razstavami. Ogledali smo si tudi zbirko slikarja in grafika Božidarja Jakca, zbirko kiparja Janeza Boljke, zbirko slikarja, grafika in kiparja Toneta Kralja, Pletersko zbirko ter samostansko cerkev z gostujočo razstavo. Izlet smo oplemenitili še z obiskom Kulturnega doma Primoža Trubarja v Šentjerneju, kjer smo si skupaj s slikarjem Samom Kraljem, ki je tudi član Lions kluba Novo mesto, ogledali njegovo razstavo portretov.

S predstavitvijo letošnjega natečaja na temo »Naš svet, naša bodočnost« in prijetnim druženjem smo zaključili zanimiv izlet.

Vladimir Bahč,
koordinator projekta »PLAKAT MIRU«
Lions klub Novo mesto

Scroll to Top