Lions Club

Razkuževanje in s tem boj z virusi, bakterijami, glivami… bo v VDC Nm sedaj lažje

24.03.2021

\"\"/

Z mobilno UVC dezinfekcijsko napravo bodo v novomeškem VDC lahko sedaj na najvarnejši način razkuževali zaprte prostore in z njo uničili viruse (gripe, MERS-CoV, SARS-CoV,..), bakterije, glive… Naprava namreč za delovanje uporablja ultravijolično svetlobo valovne dolžine 200-280 nm, s katero deaktivira DNA bakterij in RNA virusov, torej deluje brez kemikalij. Prav zato lahko po krajšem razkuževanju prostore takoj varno uporabljajo naprej.

Mobilna razkuževalna naprava je priznanje in darilo Lions kluba Novo mesto in podjetja Trend Medikal d.o.o. za požrtvovalni boj z novim koronavirusom, pri čemer so bili v VDC Novo mesto zelo uspešni, saj so zaposleni z izredno srčnostjo in strokovnostjo vsako okužbo uspeli zamejiti in z upoštevanjem strogih meril preprečili širjenje po centru.

Vemo, da so po letu dni boja s koronavirusom že utrujeni pri vsakodnevni skrbi za čisto bivalno okolje, zato smo jim z razkuževalno napravo omogočili, da bo bivalno okolje varovancev VDC-ja še varnejše in vsakdan malenkost lažji. Slednje je poudaril tudi Mitja Mežik, direktor VDC novo mesto, ki je ob prevzemu naprave dejal, da je eden večjih plusov nove pridobitve ta, da bodo lahko njihovi zaposleni tako ponovno več časa posvetili njihovim varovancem. 

Scroll to Top