Lions Club

Dobrodelnost ni enkraten projekt, dobrodelnost je način življenja

24.03.2021

\"\"/

Sobota, 20.3.2021, Tabakum, Novo mesto

Tudi letos nam je skupaj z Rotary klubom Novo mesto ter nesebično pomočjo dobrotnikov uspelo napolniti za kombi in pol rabljenih oblek, obutve, šolskih potrebščin in otroških igrač za socialno ogrožene, ki smo jih namenili Rdečemu križu Metlika.


Letošnji izkopiček skupne dobrodelne akcije je glede na besede ga. Zalke Klemenčič, sekretarke OZRK Metlika, še kako nujen in potreben, saj je zaradi posledic epidemiološke situacije v državi mnogokateri s seznama nakupov primoran črtati nenujne potrebščine, med katere pa na žalost prevelikokrat sodijo tudi oblačila, obutev… Potrebe so posledično letos še večje, v stiski se je namreč znašlo vse več družin in posameznikov.

Vsako leto znova smo navdušeni nad odzivom dobrih ljudi, dobrotnikov, ki nam priskočijo na pomoč pri zbiranju sredstev. \”Dobrodelnost ni enkraten projekt, dobrodelnost je način življenja,\” je slednje slikovito opisala ga. Zalka Klemenčič in seveda se s tem še kako strinjamo. Brez tistih, ki jim je mar, brez tistih, ki se vsakič znova odzovejo na stiske pomoči potrebnih, brez njih naše akcije ne bi bile uspešne. Vsakič znova smo veseli nesebične pomoči vsake in vsakega, ki podpre našo akcijo z majhno ali večjo gesto, kolikor pač zmore in lahko. Veseli smo dobrih misli, ki jih nekateri podelijo z nami. Veseli smo, ko vidimo, da naša skupna energija obradi sadove in preko dobrodih del tistim, ki pomoč potrebujejo, vsaj za kratek čas skupaj narišemo nasmeh na obraz in olajšamo kakšen trenutek. 

Hvala vsem za vašo pomoč in podarjeno.
Hvala kolegom iz Rotary kluba Novo mesto in hvala našim mlajšim kolegom iz Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto. 

Scroll to Top