Lions Club

Tradicionalna zbiralna akcija oblačil, šolskih potrebščin in igrač odlično uspela, zbrali več kot 3 tone

05.03.2016 

\"\"/

Že vrsto let pripravimo in vabimo na tradicionalno zbiralno akcijo rabljenih oblačil, šolskih potrebščin, igrač in drugih pripomočkov za gospodinjstva. Vsako leto več ljudi prinese reči, ki jih ne potrebujejo več, a jih lahko uporabi še kdo. Tudi letos, ko so se nam poleg naših prijateljev iz Rotary kluba Novo mesto pridružili še v Leo klubu in Rotaract klubu, smo zbrali še več, in spet dosegli rekordno količino materialne pomoči v novomeškem podjetju Tabakum, ter jo takoj predali območnemu združenju Rdečega križa iz Metlike. 

Kot je ob predaji povedala njihova predsednica Vesna Žist, se žal na njihovem koncu razmere ne izboljšujejo. Vse več je družin, starejših, ki ne zmorejo sami. Da jim ostane kakšen evro za hrano, jim z veseljem pomagajo z oblačili, šolskimi potrebščinami, potrebščinami za gospodinjstvo, otroci pa se vedno znova razveselijo igrač. Ogromno je namreč družin, v katerih bodisi dela le eden od staršev bodisi nihče. Samo socialna pomoč pa žal ni dovolj za preživetje…

Vladimir Bahč, predsednik Lions kluba NM je ob predaji zbranih potrebščin in oblačil poudaril, da je delo, dar ali čas za dober namen naše poslanstvo, da je ponosen na člane vseh dobrodelnih organizacij, ki so stopile skupaj za pomoč Metličanom in da je količina zbranega presegla pričakovanja. Smo pa veseli, da lahko vse več ljudem olajšamo kakšno skrb. Vsem, ki ste in so začutili klic na pomoč, darovali in pomagali se zahvaljuje tudi predsednik Rotary kluba Andrej Košak. 

Lions klub in Rotary klub bosta še združila moči, povežeta se tudi v predbožičnnem in novoletnem času, ko skupaj pripravita dobrodelni bazar v Qlandii, kjer zberemo dobrodelne prispevke za šolanje otrok iz socialno ogroženih družin. 

Ta ista dobrodelna akcija se zdaj v organizaciji Kmetijske zadruge Metlika nadaljuje na metliškem, oblačila zbirajo v AGROCENTRU do 31.marca 2016. Tudi tam zbrane potrebščine bodo ljudem in družinam v stiski predali prek Rdečega križa. 

Scroll to Top