Lions Club

V Novem mestu začenjamo dobrodelni projekt DONIRANA HRANA

23.02.2016

\"\"/

Iz Lions kluba Novo mesto z veseljem sporočamo, da smo se dogovorili in uskladili, da bo projekt Donirana hrana, dobrodelen projekt ki ga koordinira Zveze Lions klubov Slovenje, s katerim lajšamo stiske ljudem, ki se težko prebijajo iz meseca v mesec,  1. marca 2016 zaživel tudi v Novem mestu. 


Mestna občina bo posebej za ta projekt zaposlila dve osebi preko javnih del. Zaposlena bosta vsak večer, začenši s Sparom, pobirala hrano in jo odpeljala v razdelilnico Rdečega križa na ulici Slavka Gruma 54a. Hrana bo čez noč v hladilnikih in zamrzovalnikih, nato pa se bo hrana razdelila več sto ljudem v stiski, po kriterijih partnerjev projekta; Centra za socialno delo Novo mesto, Območnega združenja Rdečega križa, Škofijske Karitas in Društva upokojencev Novo mesto. 

Mestna občina Novo mesto je poleg kadra, za katerega je za izobrazbo o HACCP standardih poskrbel Lions klub, zagotovila tudi nekaj sredstev za nemoteno delovanje projekta. Ocenjujemo namreč, da takšno pomoč na novomeškem koncu potrebuje približno 300 ljudi, ki živijo pod pragom revščine, med njimi so tudi mladi in njihove družine, katerih dohodki kljub zaposlitvi enega ali obeh odraslih ne zadostujejo, da bi si lahko kupili hrano za ves mesec. 

Količine zbrane oziroma prejete hrane nihajo, v naslednjih mesecih se bodo povečevale, prav tako tudi število prejemnikom hrane, saj ima novomeški Lions klub pod okriljem Zveze Lions klubov Slovenije v načrtu podpisati dodatne pogodbe o sodelovanju v projektu Donirana hrana tudi z trgovskima hišama Mercator in Tuš.  

Lions klubi po Sloveniji že 3 leta vsak dan ob zaprtju trgovin prevzamejo hrano in jo dostavijo v različne zbirne centre tistim, ki hrano potrebujejo (ljudem v Varnih hišah, raznih zavetiščih, razdelilnicah,…). V projekt Donirana hrana je po 16-ih mestih v Sloveniji vključenih 22 Lions klubov, ki iz 66-ih trgovin trgovskih podjetij Spar, Mercator in Tuš zagotavljajo hrano pomoči potrebnim. 

Scroll to Top