Lions Club

Umrl je naš ustanovni član Miloš Kovačič, magister farmacije, dolgoletni predsednik uprave in generalni direktor Krke

22.02.2016

\"\"/

V 82. letu starosti je umrl ustanovni član Lions kluba Novo mesto Miloš Kovačič, dolgoletni predsednik uprave in generalni direktor Krke.   

Miloš Kovačič je svoje delo namenil predvsem razvoju in uspehu Krke. S svojim znanjem in izkušnjami ji je utrl pot na svetovne trge in tako pomembno prispeval k njeni uvrstitvi med vodilna farmacevtska generična podjetja. Uspešen razvoj podjetja in tržna prodornost ter njegova skrb za zaposlene so se vsa leta njegovega vodenja Krke odražali v dobrih poslovnih rezultatih. Svoje znanje in izkušnje je uveljavljal tudi zunaj podjetja z aktivnim delom v strokovnih in družbenih organizacijah s posebnim občutkom za ljudi in njihove težave na področju sociale, šolstva, zdravstva pa tudi infrastrukture v krajevnih skupnostih in občinah.

Za svoje bogato delo je prejel številne nagrade in priznanja. Med drugim je prejel nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske dosežke, nagrado Manager leta, v letih 1997, 1998 in 2000 je bil imenovan za najuspešnejšega slovenskega direktorja, leta 2004 mu je Združenje Manager podelilo Priznanje za življenjsko delo za izjemne dosežke na področju managementa. Leta 2001 je bil odlikovan s Komandirskim križcem predsednika Republike Poljske za posebne zasluge pri razvoju poljsko-slovenskega sodelovanja. Leta 2002 pa je prejel odlikovanje Srebrni častni znak svobode Republike Slovenije za delo in zasluge v slovenskem gospodarstvu, za izjemen delež pri razvoju farmacevtske industrije ter za široko angažirano družbeno, mecensko in organizacijsko dejavnost. Leta 2003 je prejel odlikovanje Ruske federacije Orden prijateljstva za zasluge pri krepitvi gospodarskih in prijateljskih vezi med Rusko federacijo in Slovenijo. 

Kot član Lions kluba Novo mesto je pomembno prispeval k temu, da smo vsako leto lahko pomagali številnim slepim in slabovidnim, zdravstvenim organizacijam ter otrokom s posebnimi potrebami in drugim, ki so bili odrinjeni na socialno obrobje ali drugače potrebni pomoči. Za nesebično delo in podporo lions gibanju je prejel več klubskih lions odlikovanj, dobil pa je tudi najvišja priznanja in odlikovanja guvernerjev slovenskega distrikta.

Boris Dular, član LK Novo mesto

Scroll to Top