Lions Club

Varovanci VDC-ja bodo s pomočjo Lions kluba Novo mesto dobili sobo za umirjanje

19.10.2015

\"\"/

Uspelo je. Znova. Že tretjič zapored. Lions klub Novo mesto je tudi letos (sobota, 17.10.2015) priredil dobrodelni pohod, tokrat z namenom, da opremi terapevtsko sobo za umirjanje v Varstveno delovnem centru Novo mesto. Drage multisenzorne elemente; od vodne postelje, vodnih sten, vodnih stolpov z mehurčki, do svetlobnih palic in svetlobnih niti ter elementov za glasbeno in aromaterapijo, bo VDC vgradil v prostor, ki ga bodo namenili varovancem z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. 

»Čustvena oseba sem, veliko jokam, ne zamerite mi, ker sem spet solzna«, je na koncu dobrodelnega pohoda povedala direktorica VDCja Novo mesto Romana Trpin»Javni zavod smo, ne zmoremo. Denarja ni, takšna soba zelo veliko stane. Srečna sem, ker nam pomagate, da bodo naši terapevti lahko pomagali našim varovancem. To nujno potrebujejo, pri nas bivajo tudi agresivni in avtoagresivni varovanci, takšna terapevtska soba jim bo pomagala, jih pomirila, da se ne bodo poškodovali, da bodo lahko vsak dan pomirjeni in njihovi dnevi bodo bistveno lepši. Zato v njihovem imenu in imenu vseh zaposlenih, ki skrbimo zanje, iskrena hvala za veliko pomoč,« je Trpinova nagovorila skoraj 140 pohodnikov, potem ko je predsednik Lions kluba Vladimir Bahč sporočil: »Uspelo nam je, veliko večino denarja smo z današnjim pohodom zbrali, še na kakšno donacijo upamo, in morda nam bo res v celoti uspelo.« 


Da je ponosen, da se je zbralo toliko ljudi, ki jim ni vseeno, ki so združili rekreacijo in dobrodelnost, pravi Bahč in obljublja, da bo LC NM vsako leto znova pripravljal takšne dobrodelne akcije in pomagal ljudem v stiski.

Po obilnem jesenskem deževju smo se že bali, če bo pohod sploh mogoče izpeljati, pa je soncu uspelo pregnati megleno in deževno jutro. Res lep dan se je razvil. Po jutranji kavi in čaju je kolona pohodnikov krenila proti vrhu Trške gore, kjer je čakalo okrepčilo, pocrkljali so nas s praženim krompirjem, ki so ga pripravili mojstri iz Društva za priznanje praženega krompirja kot samostojne jedi, pa pecivo, ki so ga gospodinje prinesle s seboj in razni domači zvarki. Ob cerkvi smo izpeljali dobrodelno nabirko sredstev v zameno za grafike, ki jih je podarila članica LC, akademska slikarka Jožica Medle, pohodniki so za VDC prispevali tudi v zameno za predikatna vina Kartuzije Pleterje, v dolini, pri Pugljevki, kjer nas je čakal bograč in dolenjski cviček ter seveda kostanj in mošt, pa smo imeli še nabirko v zameno za domačo dolenjsko šunko. Ves denar, s startnino vred, bomo do zadnjega centa namenili Varstveno delovnemu centru Novo mesto. 


In nenazadnje smo imeli letos še dodatne razloge za veselje. Z nami na pohodu so bili ne le varovanci VDC-ja, pač pa tudi tetraplegik Gregor, za katerega smo hodili in zbirali denar na prvem dobrodelnem pohodu na Trško goro in mu kupili avto ter ga priredili. Prav tako je bil z belo palico z nami Zlatko Cigič; lansko leto smo hodili zanj in mu kupili novo braillovo vrstico, s pomočjo katere lahko  bere in uči druge člane Društva slepih in slabovidnih. 

Scroll to Top