Lions Club

Decembrsko druženje posvečeno zdravju in dobrodelnosti

30.12.2019 

\"\"/

Po uspešni lanskoletni preobrazbi dobrodelnega bazarja v t.i. Dan za zdravje, smo se tudi letos člani kluba odločili, da v decembrskem dobrodelnem dogodku usmerimo energijo k ozaveščanju o pomenu skrbi za naše zdravje. V novomeški Qlandiji smo tako člani Lions kluba Novo mesto ponovno združili moči z Rotary klubom ter pripravili stojnico, kjer so imeli obiskovalci nakupovalnega centra možnost izvesti meritve krvnega tlaka, medicinske sestre s Fakultete za zdravstvene vede so svetovale glede ustreznosti višine le-tega in delile druge nasvete za izboljšanje zdravstvenega stanja ali njegovo vzdrževanje. Pripravili smo predstavitve pravilne uporabe AED defibrilatorjev, obiskovalci pa so si lahko znanje razširili tudi s pomočjo brošur ter letakov.

Letošnji izkupiček Dneva za zdravje je šel v celoti Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja in sicer za nakup prilagojenega vozila za potrebe prevoza njihovih članov.

Obiskovalci so v zameno za dobrodelni prispevek lahko izbrali izdelke, ki so nam jih z veseljem podarili naši sponzorji. Letos smo tako delili domača jabolka, nogavice, izdelke za vzdrževanje higiene ustne votline in nego zob ter druge izdelke za nego zdravja.

Na samem dogodku so bili prisotni tudi nekateri člani Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja s katerimi so obiskovalci lahko poklepetali. Pri naši stojnici so se letos ustavili tako predstavniki mlajše generacije kot tudi tisti starejši, kar nam daje povratno informacijo, da delamo prave stvari in da ljudje z veseljem, kljub obilici dostopnih informacij s področja zdravja, izvedo še kaj novega in se naučijo novih spretnosti. Še posebej navdušuje dejstvo, da so najmlajši z zanimanjem spremljali in tudi samostojno prikazali nekatere temeljne postopke oživljanja.

Vsem dobrotnikom in obiskovalcem se iz srca zahvaljujemo za vsakršno pomoč in se priporočamo za sodelovanje tudi na prihodnjih akcijah kluba.

Ob koncu leta pa naj vam člani kluba zaželimo zdravja ter dobrote polno, iskrivo ter ljubeznivo leto 2020.

Scroll to Top