Lions Club

»Mislimo nanje!«

20.04.2020

\"\"/

Znašli smo se v težkih časih. V teh časih moramo še posebej stopiti skupaj in pomagati ranljivejšim skupinam in tistim, ki s svojim delom tako ali drugače pomagajo vsem nam, da nam je lažje, nas informirajo, zabavajo, ali da skrbijo za naše bližnje in se borijo za naša življenja. Čeprav moramo biti v teh časih fizično narazen, pa smo si prav vsi v srcih in mislih še vedno zelo blizu. Morda celo močneje in bolj kot kdajkoli. 


V Lions klubu Novo mesto smo se odločili, da se tudi mi z našo energijo, z drobnimi dejanji pozornosti, s toplo spodbudno besedo, z malico, kavo in čajem zahvalimo tistim, ki v teh dneh skrbijo za nas. V preteklih tednih smo tako obiskali:


Zaposlene v Varstveno delovnem centru Novo mesto, ki skrbijo za preventivo in tako preprečujejo, da bi virus prišel do njihovih stanovalcev; reševalce v reševalnem centru,  ki požrtvovalno rešujejo naša življenja; zaposlene na Urgenci splošne Bolnišnice Novo mesto, ki nesebično pomagajo vsem, ki potrebujejo zdravstveno oskrbo; obiskali smo gasilce v Gasilsko reševalnem centru Novo mesto, pozabili pa nismo niti na člane Civilne zaščite Novo mesto in zaposlene na Radiu Krka, ki skrbijo, da smo ažurno informirani; zaposlene v  Mercator centru Bršljin, ki tudi v izrednih razmerah poskrbijo, da se dobro počutimo, ko se odpravimo v trgovino.

Prav vsem smo povedali, da smo ponosni nanje, da smo jim hvaležni, da mislimo nanje in jim zaželeli, da ostanejo zdravi! 

S pomočjo prijaznih donatorjev smo poskrbeli, da niso ostali lačni ali žejni. Pice so prijazno priskrbeli v  kavarni Atmosfera caffe. Skupaj so jih spekli okoli 100. Okoli 500 skodelic kave iz najboljših zrn kave Julius Meinl so skuhali in pripravili za pot v baru Caffe Verona, iz medenega butika Voglar pa so podarili še med s katerim so si naši junaki osladili kavo ter čaj. 


Ne moremo mimo niti našega največjega projekta v zadnjih letih – Donirana hrana –  kjer je bilo ravno zaradi dodatnih ukrepov v teh časih, spremenjenih delovnih časov naših partnerjev ter drugih sprememb, prilagoditi delo in poskrbeti, da se podarjena hrana še vedno redno, vsak večer, skrbno pobere po trgovskih centrih, in dostavi do čim več pomoči potrebnim. Zato se želimo v tem trenutku še posebej zahvaliti vsem, ki sodelujejo z nami pri tem projektu – zaposlenim prek javnih del, sodelavce, Rdečega križa, ter slehernemu trgovki in trgovcu. 


Najbolj ranljivi pa so – tako kažejo vsi dogodki v času koronakrize – v domovih za starejše občane. Ti  so trenutno popolnoma izolirani od zunanjega sveta. Njim, namesto nas – svojcev – v teh časih pomagajo na obraz narisati nasmehe, ali še večkrat kot prej izrečejo toplo besedo, zaposleni v domovih. Ti delajo pod zelo strogimi varnostnimi pogoji in so še bolj obremenjeni kot sicer. Tudi nanje nismo pozabili. S posebno donacijo smo poskrbeli, da lahko nemoteno in skrbno izvajajo vse preventivne ukrepe in jim tako omogočili nakup zaščitne opreme in drugih potrebščin za nemoteno izvedbo del. 


V preteklem tednu smo s pomočjo Addiko bank, ki je donirala računalniško opremo, poskrbeli tudi za ranljivejše otroke v OŠ Bršljin in jim tako priskrbeli osnovno opremo, ki jim bo omogočila nemoteno sodelovanje pri šolskih aktivnostih in omogočila virtualno druženje s sovrstniki.


Člani Lions klubu Novo mesto bi se še enkrat radi zahvalili vsem, ki so nam omogočili izvedbo zgoraj omenjenih aktivnosti. Hkrati pa se zahvaljujemo vsem, ki delate v dobro družbe, v dobro vseh nas – v dobro naših staršev, naših otrok, prijateljev znancev in vseh, ki vas potrebujemo. Brez vas nam ne bi uspelo. Hvala vam še enkrat vsem in ostanite zdravi! 

Scroll to Top