Lions Club

Mislimo nanje – drugič!

09.11.2020

\"\"/

Spet nas je zadelo. Verjetno si večina od nas ni znala predstavljati, da bo drug val toliko večji od prvega – krivulje rastejo, ljudje nezadovoljni, v strahu, v trpljenju, stiskah, na koncu moči … slike iz bolnišnic neprijetne, informacije naših kolegov, prijateljev iz notranjosti zidov bolnišnic, zdravstvenih domov ne vzpodbudne … A bilo je zaznati tisto željo, tisti zanos, tisto notranjo moč – BOMO, zdržali bomo tudi to. Težko je, vendar zmoremo.

Začutili smo, da lahko z našo pomočjo prvim bojnim vrstam znova pokažemo, da smo z njimi in tako vsaj malo prilijemo olje na ogenj njihovim želji, moči, vzdržljivosti, pripravljenosti pomagati sočloveku… jim vrnemo kanček energije. Obudili smo našo spomladansko akcijo »Mislimo nanje«, zbrali kontakte, zbrali energijo, izvedli nekaj klicev: »Spet bo lockdown«, sem mu rekel, razumela sva se, »jaz sem zraven,« je odvrnil. Prijatelji iz Caffe Verona, medenega butika Voglar in kavarne Atmosfera caffe, ki so že pomladi pokazali svojo nesebičnost, so ponovno pristopili k akciji, članom našega kluba so se pridružili člani Leo kluba Novo mesto, naši družinski člani in tako smo v preteklih mesecih obiskali 900 zaposlenih v zdravstvu, razdelili 160 pic in 900 kav, prinesli smo jim nekaj pozitivne energije in dobrih misli.

V mesecu oktobru so preko Lions Slovenija do nas pristopili tudi v Lidl Slovenija. Z njihovo pomočjo smo z majhno pozornostjo obdarili zaposlene v Splošni bolnišnici Novo mesto. Skupaj s preostalimi lions klubi smo obdarili HEROJE boja proti Covid-u, zdravstveno osebje v vseh 18 slovenskih covid bolnišnic, ki se nahajajo še na Ptuju, v Brežicah, v Mariboru, v Ljubljani, na Golniku, v Slovenj Gradcu, v Murski Soboti, na Jesenicah, v Izoli, v Topolšici, v Sežani in v Trbovljah.

Vsi, ki smo jih obiskali, so se nas iskreno razveselili, bili so presenečeni, zadovoljni, nasmejani in hvaležni, da smo se spomnili nanje. Tako pa se vsak dan ob njihovih nesebičnih dejanjih počutimo tudi mi. Zato smo z velikim zadovoljstvom in veseljem z njimi delili trenutke sreče in hvaležnosti z malimi gestami pozornosti.

Vsem, ki se v teh dneh tako ali drugače borite za življenja, ali boljši jutri vseh nas in naših najdražjih pa sporočamo: »Vzdržite. Kljub težkim situacijam, kljub temu, da vam kdaj pa kdaj tudi ne uspe, kljub temu, da delate in prenašate nečloveške napore in ste daleč od vaših najbližjih. Ne glede na vse, ste naši junaki in velika hvala za vse, kar delate za nas!«

Scroll to Top