Lions Club

IZKUPIČEK MIKLAVŽEVEGA DOBRODELNEGA BAZARJA V Q-LANDII – 3.000€ PREDAJAMO DRUŠTVU ZA RAZVIJANJE PROSTOVOLJNEGA DELA

12.12.2014

\"\"/

Za otroke. Za socialno izključene ali odrinjene na rob naše družbe. Zanje smo skupaj z Rotary klubom zbirali prispevke na Miklavževem dobrodelnem bazarju v novomeški Q-Landii. Zbran denar, v zameno za številne izdelke na stojnici, tudi starine, to je 3.000€, zdaj predajamo Društvu za razvijanje prostovoljnega dela. 

DRPD Novo mesto že vrsto let skrbi za skupino otrok, ki imajo manj priložnosti za enakovredno vključevanje v družbo in manjšo dostopnost do materialnih, kulturnih in socialnih virov. Vsak dan je v kar tri dnevne centre pred društva vključenih po 100 otrok, skupaj jih centre obiskuje 250. Pred društva se vključujejo v aktivnosti, skozi katere razvijajo socialni, kulturni in človeški kapital ter tako prispevajo k večji socialni vključenosti.

Ob koncu leta, času za druženje, pregled opravljenega dela in doseženih rezultatov, zahvale, nove načrte DRPD pripravlja tradicionalni novoletni živ-žav, na katerem se bodo s svojimi talenti, sposobnostmi in veščinami, ki so jih razvijali vse leto, predstavili otroci iz teh dnevnih centrov. V klubu LokalPatriot na tem živ-žavu, v sredo, 17. decembra ob 15-ih, jim bomo predali zbran denar. 

Scroll to Top