Lions Club

ZLATKU CIGIČU SMO PREDALI NOVO BRAILLOVO VRSTICO

09.12.2014

\"\"/

\”Prva, ki ste mi jo podarili mi je služila 16 let. Zdaj ste mi podarili novo, spet bom lahko bral, sledil novicam, prevajal knjige, pomagal kolegom,\” je povedal Zlatko, ko smo mu predali novo Braillovo vrstico. Društvu smo že pomagali, pomagamo in še mu bomo. Za tako pomemben pripomoček smo zbrali denar na dobrodelnem pohodu na Trško goro letošnjo jesen in Zlatko je šel na pohod z nami.

Braillova vrstica je za slepe in slabovidne velika stvar. Prek nje lahko berejo vse, spletne strani, elektronsko pošto, dopise, konec koncev najbolj osnovne informacije, do katerih lahko videči pridemo mimogrede, slepi in slabovidni pa ne morejo kar tako. Npr. vozni red avtobusov, vlakov… Na Braillovi vrstici so posebni \”čepki oz. žebljički\”, ki se mehansko dvignejo in pod prste slepim položijo črke in besede, stavke in klnjige. 

Predsednica Lions Kluba Urška Račečič Skrt je ob predaji povedala, da smo vedno in bomo še naprej radi priskočili na pomoč, Da smo Zlatku in drugim s tem pomagali, da bodo \”videli črke in besede\” in smo jim omogočili lažje življenje. Sploh pa smo veseli, da Zlatko svoje znanje deli naprej, pomaga svojim kolegom. Lions klub je kupil Braillovo vrsticoi za 4.500 evrov.

Drugi del zbranega denarja na dobrodelnem pohodu pa smo že predali družinam v porečju Krke, predvsem v Kostanjevici, ki so jo v kratkem času prizadele dvojne poplave. S tem smo jim skrajšali čas obnove domov. 

Scroll to Top