Lions Club

Naši heroji

30.12.2021

Konec leta smo obiskali naše heroje v zdravstvu, ki se še vedno borijo za naša in življenja naših bližnjih. Predali smo jim večjo količino čokoladalnih bonbonier, ki jim bodo posladkale zadnje decembrske trenutke.

V Urgentnem centru Splošne bolnišnice Novo mesto je zaposlene nagovoril vodja akcije Denis Janc in se jim v imenu celotnega kluba zahvalil za njihovo požrtvovalnost in predanost. Spomnil se je preteklih dveh let in poudaril, da izredno cenimo njihovo delo. Besedo je prevzel Boštjan KERSNIČ, dr.med., specialist nefrologije, v.d. strokovnega direktorja, ki je opisal trenutno situacijo v njihovem oddelku in izpostavil, da je njihov kader zares visoko motiviran, a že zelo utrujen in da se bodo posledice dolgotrajnega boja za človeška življenja še dolgo poznala tudi pri zdravju in počutju zaposlenih. Izčrpanost je namreč že močno prežela bolnišnični kader. Preostanek pogovora je minil v duhu poudarjanja ustreznega ravnanja in spoštovanja epidemioloških ukrepov za čimprejšnjo zajezitev trenutne situacije. 

Člani kluba smo se nato pod vodstvom članov Rafkota Kapša in Tomislava Hečimoviča, ki najbolje poznata novomeški zdravstveni labirint, podali še v novomeški Zdravstveni dom in \”sladki paket\” predali tudi zaposlenim te zdrastvene ustanove, kjer prav tako pomagajo okuženimi z virusom COVID-19. Sprejel nas je Peter Černe, dipl. zn., pomočnik direktorice za zdravstveno nego. \”Veseli nas, da se nas spomnite in da cenite naše delo, \” je dejal in se v imenu osebja zahvalil za našo gesto.

Z obema kolektivoma smo se strinjali, da si v letu 2022 želimo predvsem ZDRAVJA in neke normalnosti, da ponovno zadihamo in zaživimo. V pozitivnem duhu smo si zaželeli vse dobro in se poslovili, v naših srcih pa je ostal predvsem lep občutek in velika mera spoštovanja vsakega zdravstvenega delavca, ki se je v preteklem letu spopadal s to dolgotrajno in res neprijetno situacijo. Velika hvala zato v imenu kluba še enkrat sleherni in slehernemu! 

(pri pripravi in opremi čoklokadic so pomagali tudi (najmlajši) družinski člani, zato se tudi tem najlepše zahvaljujemo)

Scroll to Top