Lions Club

Plakat miru v Sloveniji že 25 let

13.12.2021 

Že 25 leto zapored v Sloveniji poteka natečaj, kjer sodelujejo različni Lions klubi in osnovne šole. Otroci rišejo plakat na določeno temo oz. naslov – letos je bilo vodilo \”vsi smo povezani\” (We are all connected). Klubi so izbrali najboljše plakate na lokalnem nivoju in jih do konca novembra poslali na Lions distrikt. Vsa zbrana dela nato razvrsti komisija na nivoju distrikta, ki so jo letos sestavljali:

Mag. Martina Lesar Kikelj, vodja Restavratorskega centra Zavoda za varstvo kulturne dediščine; Diplomirala je na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani; magistra restavratorstva-konservatorstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani
asist. Apolonia Polona Loborec mag. lik. um., diplomirala iz slikarstva na privatni akademiji Arthouse College of Visual Arts, nadaljevala študij in zaključila magisterij (magistra likovne umetnosti) z najvišjo odliko »suuma cum laude«. Trenutno je v postopku priznanja pomembnih umetniških del, ki je najvišji umetniški naziv; podeljuje se za umetniška področja, pri katerih je umetniška ustvarjalnost ključnega pomena. Priznanjepomembnih umetniških del je v postopku za volitve v naziv enakovreden pogoj doktoratu znanosti in je pomembno za tista habilitacijska področja, pri katerih je tudi v izobraževalnem procesu umetniška ustvarjalnost ključnega pomena. Letos je bila izvoljena tudi v vodstvo senat Arthous-a, kot asistentka. Verjetno že z drugim tednom pridobi naziv docent.
Maksim Azarkevič – ilustrator, oblikovalec, grafitar je diplomiral na akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani

Šolarji iz 5ih novomeških osnovnih šol so tudi letos številčno (25 posredovanih del) pristopili k natečaju. Med vsemi izbranimi in posredovanimi z vseh Lions klubov po Sloveniji (sodelovalo je 31 Lions klubov in 94 osnovnih šol) pa je učenka Nika Novak iz Osnovne šole Center Novo mesto zastopala dolenjske barve in osvojila odlično 2. mesto. Tretje mesto je zasedla Tisa Julija Golob, učenka iz osnovne šole Olge Meglič Ptuj, prvo pa Anja Rožen, učenka iz Osnovne šole Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem. Izbrano delo učenke Anje bo tako na svetovnem nivoju zastopalo slovenske barve. Natečaj namreč ne poteka zgolj v Sloveniji temveč na njem sodelujejo Lions klubi s celega sveta in to letos že 34ič.

Scroll to Top