Lions Club

VABIMO NA 3. DOBRODELNI POHOD NA TRŠKO GORO

08.10.2015

\"\"/


Dobrodelni pohod je osrednja, tradicionalna dobrodelna akcija Lions kluba Novo mesto, v kateri združimo rekreacijo in dober namen. Vsakokrat zbrana sredstva v tej akciji in donacije namenimo za točno določen namen. 


S pohodom leta 2013 smo takrat 27-letnemu tetraplegiku Gregorju pomagali pri preureditvi avtomobila, ki mu pomeni polnejše življenje. Ob predaji avtomobila je Gregor povedal: «Končno sem spet dobil svoje noge. Lahko bom videl kaj več, ne le svoje sobe. Mamo bom lahko peljal k zdravniku.!« 


V lanskem letu smo pomagali slepemu Zlatku Cigiču, kupili smo mu Braillovo vrstico, nujno za stik s svetom. In Zlatko tako lahko svoje znanje in izkušnje, kot že doslej 17 let, še naprej nesebično deli v Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Novo mesto. 

V letošnjem letu pa zbiramo sredstva za opremo multisenzornih sob za umirjanje varovancev Varstveno delovnega centra Novo mesto, ljudi z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Sobe bodo opremljene s svetlobnimi, zvočnimi, aromatičnimi elementi za dotikanje, ki bodo varovance VDC-ja terapevtsko pomirili ter jim tako olajšali in polepšali vsakdan. (Sobe  z elementi Snoezelena) 


Pohod s postanki vred in okrepčilom bo trajal štiri ure. Kljub temu, da ni zahteven, priporočamo primerno pohodniško opremo. 

Se torej vidimo v soboto, 17. oktobra 2015 ob 9:00 pred gostiščem Pugelj v Ždinji vasi. Povabite prijatelje in pomagajmo skupaj!

Scroll to Top