Lions Club

Dobrodelni pohod na Trško goro

11. dobrodelni pohod na Trško goro: Za tiste, ki nas najbolj potrebujejo!

Za nami je še ena nepozabna dobrodelna izkušnja, dobrodelni pohod na Trški goro, ki ga z ljubeznijo in predanostjo organiziramo vsako leto. Kljub negotovim vremenskim napovedim in sivim oblakom na obzorju, je sonce sijalo v srcih več kot 100 pohodnikov, ki smo, združeni v vrednotah lionizma, že enajstič zapored hodili z namenom prinašanja svetlobe v življenja tistih, ki to najbolj potrebujejo.

Zahvaljujoč velikodušnosti dobrih ljudi in naših zvestih podpornikov bomo lahko v skladu z našim osnovnim poslanstvom ponudili roko pomoči socialno ogroženim, nadarjenim dijakom in študentom iz našega okoliša. Prav tako bomo pomagali Centru za usposabljanje, delo in varstvo Draga (Enota Dnevni center Šmihel Novo mesto) pri nabavi in postavitvi posebne gugalnice, ki bo prilagojena tudi za tiste na invalidskih vozičkih. Pomagali pa bom tudi družinam in posameznikom, ki so bili prizadeti ob nedavnih katastrofalnih poplavah.

Predsednik kluba je v svojem iskrenem in čustvenem govoru poudaril ključno poslanstvo kluba, ki ostaja nespremenjeno skozi vsa leta njegovega delovanja: biti v oporo invalidom in socialno ogroženim ter jim olajšati vsakdanje izzive. S toplino in hvaležnostjo v srcu se je zahvalil tudi našim predanim sponzorjem, med katerimi izstopajo Zavarovalnica Triglav, Krka, Nova Ljubljanska banka, Podgorje in Prva osebna zavarovalnica, ter seveda vsem ostalim.

Bili smo iskreno veseli tudi prisotnosti gostov iz drugih Lions klubov, kot so Velenje, Kamnik, Kobarid Soče in Dobrovo. Na pohodu so se nam pridružili tudi nekateri vidnejši člani Zveze LK Slovenije, vključno z guvernerko Bredo Pečovnik, nekdanjo guvernerko Nadjo Pahor Bizjak ter prvim vice guvernerjem in bodočim guvernerjem Vladom Bahčem ml. (član LK Novo mesto). Njihova prisotnost je bila za nas ne le čast, ampak tudi potrditev, da skupaj gradimo trdno in povezano skupnost.

Pohod, obogaten s postanki in programom, je trajal približno štiri ure, zaključil pa se je v veselju in toplini druženja. Udeleženci smo s skupnimi močmi in nesebično pomočjo ponovno dokazali, da je skupaj mogoče premikati gore in prinašati upanje.

Fotografije: Aleksej Metelko, Marko Gorjup

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top