Lions Club

Dobrodelni spust po Krki: Otroci iz programa Botrstvo doživeli čaroben dan

V soboto, 17.6.2023, smo ponovno priredili dobrodelno akcijo Spust po Krki za otroke iz programa Botrstvo, ki je presegla vsa pričakovanja. Lions klub Novo mesto, Rafting klub Gimpex Straža in Občina Straža smo skupaj pričarali nepozabno izkušnjo za en avtobus otrok in njihove spremljevalce, ki so se spoznali z dolenjsko lepotico, reko Krko.

Druženje na vodi je bilo polno veselja, prijetnega veslanja in spoznavanja življenja ob Krki. Otroci so se naučili mnogo zanimivih dejstev o reki in se navduševali nad njenim čudovitim okoljem. Ko je bil čas za sprostitev, smo se vsi skupaj odpravili na kopališče v Zalogu, kjer smo se razveselili kopanja, glasbe in iger.

Da so bili otroški želodčki polni je prijazno poskrbela Občina Straža in Gostilna Pri Mari.

Ob koncu čudovitega dne so se vsi otroci razveselili daril, ki so jih prejeli od Lions kluba Novo mesto in Občine Straža. Spominske majice, šolske potrebščine in sladkarije so jim prinesle iskrice v oči ter jim polepšale dan.

Aktualni predsednik Andrej Petkovič je z globoko hvaležnostjo povedal: »Zame je bil najlepši trenutek dneva, ko je do mene pristopila mlajša deklica in izrekla besede: ‘Hvala vam za ta čudovit dan, to je bil najlepši dan v mojem življenju.’ Te besede so potrdile, da delamo prave stvari in da je vsak trenutek, ki ga posvetimo pomoči potrebnim, najlepši trenutek v našem življenju.«

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top